Saláták

Almás-sárgarépás saláta

Almás-sárgarépás saláta
Hozzávalók : 5-6 db nagy sárgarépa 3 db főtt tojás 1 nagy alma (bármilyen fajta, csak legyen kemény) 2-3 e.k. majonéz vagy  1 e.k. majonéz + 2 e.k. tejfől 2-3 e.k. étolaj   Elkészítés: A sárgarépát meghámozom, nagy lyukú reszelőn lereszelem (én konyhai robotgéppel...

—————

Retek saláta

Retek saláta
  Hozzávalók: 2-3 csomó hónapos retek (piros) 1 csomó újhagyma 2-3 e.k. tejföl só ízlés szerint   Elkészítés: A piros retket  megmosom. Vékony  karikákra felszeletelem. Hozzáadom  vékonyra felkarikázott  újhagymát (a zöld résszel együtt). Ráöntöm a...

—————

Újhagymás, fehérbab saláta

Újhagymás, fehérbab saláta
Hozzávalók (4 személynek): 2 db fehérbab konzerv 150-200 g főtt, pácolt pulykahús (felvágott) 1 újhagyma csomó 2 e.k. tejföl egy kevés olaj só ízlés szerint   Elkészítés: Az újhagymát megmosom, karikákra vágom. Egy kevés olajon, pár percet párolom. Hozzáadom a lecsöpögtetett babot...

—————

Parajtekercs túrótöltelékkel

Parajtekercs túrótöltelékkel
Hozzávalók: 450 g fagyasztott parajkrém 3 tojás 3 púpos e.k. liszt só egy kevés étolaj     Töltelék: 300-350 g félsíros tehéntúró 1 tubus tömlős sajt 1 e.k. puha vaj 2-3 e.k. sűrű tejföl só, bors, fokagya ízlés szerint   Elkészítés: A parajkrémet kiolvasztom,...

—————

Tonhalas saláta (gyors saláta 2)

Tonhalas saláta (gyors saláta 2)
Hozzávalók (4személynek): 4 marék  friss fejes saláta darabkák 1 db tonhalkonzerv pikáns, zöldséges mártásban (ATLANTIK, ára 330 ft) Öntett: 1 db Magyaros saláta öntett (pór) 2 pohár (2x125g) natúr joghurt 1 e.k. víz   Elkészítés: Az öntett hozzávalókat elkeverem, és pár percet...

—————

Gyors saláta

Gyors saláta
Hozzávalók: 3-4 marék bármilyen  friss saláta 200 g Vici surimi rák rudacska 1 db konzerv csemegekukorica Öntett: 1 db Ezersziget saláta öntett (pór) 1 pohár (125 g) natúr joghurt 1-2 e.k. víz   Elkészítés: Az öntett hozzávalókat elkeverem, és pár percet állni hagyom. Kiöntöm...

—————

Baconos-mozzarelás hajócskák (vendégváró falatkák)

Baconos-mozzarelás hajócskák (vendégváró falatkák)
Hozzávalók : mini mozzarella golyók 1-2 csipet friss kapor, petrezselyem olaj 1/2 k.k. só gerezd fokhagyma kb.200 gr bacon szalonna zsálya levelek   Elkészítés:  A mozzarella golyókat egy kis üvegbe rakom, ráöntőm az olajt, hogy ellepje. Beleteszem a fűszekerek, és óvatosan...

—————

Virágos sárgarépa saláta:

Virágos sárgarépa saláta:
Hozzávalók (6 személynek) 4-5 db közepes méretű sárgarépa 1 db konzerv csemegekukorica 200-300g  főtt tarja vagy pulyka párizsi 2-3 e.k. majonéz 2 e.k. tejföl vagy natúr joghúrt   1-2 e.k. napraforgóolaj só, bors ízlés szerint Díszítéshez: 1 db kicsi...

—————

Pingvin saláta (rákrudacska saláta)

Pingvin saláta (rákrudacska saláta)
Hozzávalók (6-8 személynek) 500 g Vici Surimi rákrudacskák (nagyobb boltokba, a fagyasztót halltermékeknél található) 1 db konzerv csicseriborsó 200-250 g trappista sajt 4-5 e.k majonéz só, bors ízlés szerint A díszítéshez: kb.200-300 g fekete olívabogyó 1 db piros paradicsom egy...

—————

Répa falatkák

Répa falatkák
Hozzávalók (kb.12 db) 400 g leveles tészta 1 db tojás sütő rudak Töltelék: 300 g tehéntúró 1 tömlős sajt 2-3 e.k. tejföl 1-2 e.k. majonéz egy marék reszelt sajt só, pirospaprika ízlés szerint A díszítéshez: habzsák friss kapor    Elkészítés: A leveles tésztát lisztes...

—————