
Főételek
Belülről nagyon puha, szaftos , kívülről ropogós csirkecomb.
kk.jpg)
Hozzávalók:
8 db csirke alsócomb
rusztikus panír morzsa (olyan, mint a sima panír morzsa, csak vannak benne nagyobb darabok is)
liszt
3-4 tojás
só, csirke fűszerkeverék
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkét sós, fűszeres vízbe megfőzőm. Én zöldséget is szoktam belerakni , így...
—————
Sárgarépa tekercs

Hozzávalók:
2 bögre reszelt sárgarépa
4 tojás
4 púpos e.k. liszt
só
egy kevés étolaj
Töltelék:
1 doboz Fitaki vagy Mizo krémfehérsajt
2-3 e.k. sűrű tejföl
3-4 karika Diákcsemege kolbász kis kockákra vágva (elhagyható)
petrezselyemlevél
Elkészítés:
A...
—————
Rakott krumpli "pizza módra"
Hozzávalók:
5-6 db nagyobb burgonya,
4 db tojás
140 ml tej
2 db hagyma
2 db paprika
3 db paradicsom
2-3 marék reszelt sajt
1 csomag virsli
konzerv csemegekukorica
sült csirke fűszerkeverék (vagy só, bors, ételízesítő …)
Ezen kívül:
sütőpapír
35 x 40 cm négyszögletes...
—————
Túrós gombóc
Hozzávalók (4 személynek):
500 g félzsíros tehéntúró
2 db tojás
4 e.k. liszt
4 e.k. búzadara
2 e.k. porcukor
Ezen kívül:
200-250 g zsemlemorzsa
2 e.k. kristálycukor
Elkészítés:
A túrót elektromos habverővel szép simára keverem.
Hozzáadom a többi alapanyagokat....
—————
Rakott húsos rizs, kelbimbóval.
Hozzávalók (8 személynek):
500 gr pulyka darált hús
400 gr tejföl
2 db vöröshagyma
1 kg kelbimbó , vagy karfiol, vagy brokkoli (friss vagy mirelit)
2 marék reszelt sajt
kb.1-1,5 liter főt rizs
só ízlés szerint
egy kevés olaj
kb. 30 x 22 cm jénai tál
Elkészítés:
A...
—————
Csirkemáj palacsintatorta (orosz recept)
Hozzávalók :
500 gr csirkemáj (fagyasztott )
0,5 bögre liszt
0,5 bögre tejföl
1 db tojás
só, petrezselyem, vagy bármilyen más fűszerkeverék
olaj a sütéshez
palacsintasütő serpenyő
1 bögre – kb. 300 ml
A töltelék:
300 ml tejföl
200 ml majonéz
1 marék reszelt sajt
1 gerezd...
—————
Ananászos csirke, színes rizzsel
Hozzávalók (6 személynek)
6 db kicsontozott csirke feslőcomb (nagyobb boltokba kapható)
1 db szeletelt ananászkonzerv
reszelt sajt
A páchoz:
csirke fűszerkeverék
0,5 pohár tej
só, bors ízlés szerint
A sütéshez:
2-4 e.k....
—————
Gyors tök leves
Hozzávalók:
1 kg mirelit gyalult tök (kaporral)
3-4 db közepes sárgarépa
1 db vöröshagyma
kb. 3 l víz
1,-1,5 e.k. piros paprika
egy kis olaj
só, bors ízlés szerint
A habaráshoz:
kb. 150 ml víz
3 –4 e.k. liszt
tejföl ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát és a sárgarépát...
—————
Gombás-paprikás szósz knédlivel
Hozzávalók:
500 g csiperke gomba
1 db nagy vöröshagyma
2 db piros paprika
1-1,5 t.k. őrölt piros paprika
1-1,5 e.k. liszt
egy kevés olaj
mirelit knédli (Auchan-ba vettem )
Elkészítés:
A hagymát meghámozom és felkockázom, egy kevés olajon megdinsztelem.
Hozzáadom a felkockázott...
—————
Bábeli (burgonyás lepény)
Hozzávalók (4-5 személynek):
5 db nagy méretű burgonya
5 e.k. liszt
2 db tojás
só, bors, petrezselyem ízlés szerint
Ezen kívül:
olaj a sütéshez
tejföl, reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom és nagy lyukú reszelőn lereszelem.
Hozzáadom a többi...
—————
Orosz túrós lepénykék
Hozzávalók ( 15 db):
500 gr félzsíros tehéntúró
5 e.k. liszt
2 db tojás
1 tasak vanília cukor
2 e.k. cukor
egy kis olaj a sütéshez
Tetejére:
Görög joghurt (vagy tejföl ízesítve egy kis cukorral)
szeder
Elkészítés:
A túrót elektromos habverővel simára keverem (kb.3-4...
—————
Sós töltött kosárkák
Hozzávalók (kb. 27 db):
1 zacskó leveles tészta (400 gr)
Töltelék:
500 g pulyka vagy sertés darált hús
2 db hagyma
1 db konzerv csemegekukorica
1 doboz paradicsom püré
só, petrezselyem ízlés szerint
reszelt sajt a tetejére
egy kevés olaj
Ezen kívül:
minimuffin...
—————
Diós nudli
Hozzávalók (6 személynek):
80 dkg burgonya
30 dkg liszt
1db tojás
1 k.k. só
darált dió és porcukor a tetejére (ízlés szerint)
Elkészítés:
Megfőzöm a burgonyát, áttörőm és langyosra hűtöm. Lehet az előző ebédi burgonyát is felhasználni (ez kb.2-3 maréknyi)
Hozzáadom a többi...
—————
Sárgaborsó krémleves
Hozzávalók (6 személynek):
500 g hántolt, feles sárgaborsó (száraz)
2 l víz
1 k.k. szódabikarbóna
1 t.k. só
pirított kenyér kocka
Elkészítés:
A sárgaborsót megmosom és 2 órán át hideg vízben áztatom. Leöntöm a vizet.
Átöntöm a sárgaborsót egy magas...
—————
Mozzarelás-bakonos pulyka fasírt
Hozzávalók:
Fasírt:
500 g pulyka darált hús
2 db szikkadt korpás zsemle (vagy más kenyér)
1-2 db tojás
2 e.k. szemlemorzsa.
¾ k.k. só
petrezselyem, pirospaprika, fokhagyma ízlés szerint
Töltelék:
1 zacskó mini mozzarella golyók
1-2 csipet friss kapor, petrezselyem
olaj
1 k.k....
—————
Paprikás rakott csirkecomb
Hozzávalók:
kb. 800 gr kicsontozott csirke felsőcomb
1 db piros kaliforniai paprika
2 db tojás
300 gr reszelt sajt
3 e.k. liszt
petrezselyem
kb. 200 g bakon szalonna
só, bors, csirke fűszerkeverék
őzgerincforma
alufólia
Elkészítés:
A csirkecombokat...
—————
Rakott csirkecomb
Hozzávalók:
kb. 800 gr kicsontozott csirke félsőcomb vagy csirkemell
3 db főtt tojás
2 db nyers tojás
3 szelet füstölt tarja (elhagyható)
kb.200 gr bacon szalonna
300 gr reszelt sajt
3 e.k. liszt
petrezselyem
só, bors vagy csirke...
—————
Paradicsomos húsgolyók
Hozzávalók (8 személynek):
A szósz:
2 db 400 gr konzerv hámozott, darabolt paradicsom
2 db vöröshagyma
2-3 db babérlevél
1db konzerv csemegekukorica (elhagyható)
2 e.k. olaj
kb.500 ml víz
só ízlés szerint
A húsgolyók:
500 gr pulyka darált hús
1 db tojás
2 szelet...
—————
Gyümölcsleves
A forró, meleg nyári napokba, hidegen, igazán életmentő fogás :-)
Hozzávalók:
400 gr mirelit eper
1 üveg magozott meggybefőtt
4 db nagy alma
2 db málnás vagy epres pudingpor
500 ml főzőtejszín
300-400 ml tej
kb.5-7 e.k. cukor
kb. 2 l víz
Díszítés: egy kis szeder, ...
—————
Pulyka ragú (vendégváró nagy adag)
Hozzávalók:
7 db nagyobb burgonya
3 db nagy sárgarépa
500 gr pulyka darált hús
1 db konzerv csemegekukorica
1 e.k. piros paprika
só ízlés szerint
2 e.k. olaj
víz
Rántás:
4 púpos e.k. liszt
4 e.k. olaj
3 gerezd fokhagyma
kb.1-1,5 pohár víz
Elkészítés:
Egy nagyobb...
—————
Gulyásleves (Istvánka kedvence)
Hozzávalók:
kb.500 gr füstölt sertés alsó/felső csülök (csonttal)
3-4 db közepes méretű sárgarépa
7 db közepes méretű burgonya
300-400 gr konzerv vörös bab
3 db Maggi gulyás leveskocka
4 -5 e.k. liszt
4 e.k. étolaj
1 e.k. pirospaprika
só, bors, petrezselyem
kb. 4-5 l...
—————
Párolt pulykafasírt, kaporszósszal
Hozzávalók (6 személynek)
A párolt fasírt:
500 g pulyka darálthús
2 db szikkadt korpás zsemle
2 db tojás
2 e.k. szemlemorzsa
¾ k.k. só
petrezselyem, pirospaprika, fokhagyma ízlés szerint
A kapor szósz:
1 csomó friss kapor
3 púpos e.k. liszt
3 e.k. olaj
500 ml tej
100 ml víz
só...
—————
Hawaii csirkecomb sült burgonyával
Hozzávalók (6 személynek)
6 db kicsontozott csirke felsőcomb
6 szelet füstölt tarja (vagy kötözőt, főtt lapocka)
1 db körszeletes ananászkonzerv
6 szelet sajt
A páchoz:
2-3 e.k. majonéz
1 e.k. olaj
só, bors ízlés szerint
A sütéshez:
2-4 e.k. olaj
alufólia
Köretnek:
kb 1,5 kg...
—————
Sült burgonya krémfehérsajtos mártással
Hozzávalók (4 személynek)
8 db egyforma közepes méretű sütnivaló burgonya
A mártáshoz:
120 g Mizo Zorba krémfehérsajt
1-2 gerezd fokhagyma
3-4 e.k tejföl
2 e.k. tej
Elkészítés:
A burgonyát aa héjával együtt jól megmosom és megtörölöm. Előremelegítem a sütött 200 fokra...
—————
Gyors paradicsomos tészta
Hozzávalók (4-5 személynek)
400 g konzerv darabolt paradicsom
100-150 g füstölt kolbász
1 db nagy vöröshagyma
2 db babérlevél
1 pohár víz
só, bors
1 e.k. olaj
kb.300-400 g masnis tészta
Elkészítés:
A vöröshagymát kis kockákra felaprítom, és egy kicsit megdinsztelem az...
—————
Wellington csirkemell
Karácsonykor a Paprika TV-csatornán láttam Jémie Oliver műsorát, amibe pompás ünnepi ételeket mutatott be. Közöttük volt a Wellington pulyka is. De mivel nagy hirtelen nem volt kéznél egy ceruza, hogy beírjam a receptet, megcsodáltam és elfelejtettem. Most amikor itt volt Apukám, valami különleges...
—————
Csíkos burgonya
Hozzávalók (4 személynek):
8 db nagy, egyforma méretű burgonya
pár szelet füstölt sonka (vagy füstölt kolbász)
pár szelet szalonna
étolaj
só, bors, petrezselyem
Elkészítés:
A burgonyát meghámoztam, és késsel 3-4 milliméterenként bevagdostam. Vigyázni kell, nehogy teljeyen átvágjuk a...
—————
Baconos csirkemáj, zöldborsó főzelékkel
Hozzávalók (kb.5-6 személynek)
A baconos csirkemájhoz:
1 kg fagyasztót csirkemáj (2 zacskó)
kb. 250 gr bacon szalonna
2 e.k. majonéz
2 e.k. víz
egy kevés reszelt sajt
napraforgó olaj
alufólia
Zöldborsó főzelék:
1 kg mirelit (fagyasztót) zöldborsó
2 e.k. vaj
víz a főzéshez
só,...
—————
Lencsefőzelék,ahogy a párom szereti
Hozzávalók (5-6 személynek):
500 g lencse
2 db közepes méretű sárgarépa
1 db vöröshagyma
200 g füstölt kolbász
3 e.k. liszt
1 e.k. piros paprika
só, bors, petrezselyem
napraforgó olaj
Elkészítés:
Az előző este beasztatom a lencsét.
Meghámozom a zöldségeket. A hagymát apró kockákra...
—————
CSIRKE ALUFOLIÁBA SÜTVE
Hozzávalók: (4 személynek)
4 db kicsontozott csirke felsőcomb
8 db közepes burgonya
2 db sárgarépa
1 e.k. étolaj
1 k.k piros paprika
Csirkesült fűszerkeverék
2 é.k. majonéz (kihagyható)
só, bors, petrezselyem
alufólia
Elkészítés:
A kicsontozott csirkecombot bepácolom a...
—————
Paprikás burgonyapüré gombapörkölttel.
Íme egy ötlet, hogy lehet elkészíteni egy hétköznapi ételt, egy kicsit másképp.
Hozzávalók (3-4 személynek):
A körethez:
kb. 1-1,5 kg burgonya,
3-4 evőkanál étolaj (lehet vaj vagy olívaolaj)
2 db közepes vörös hagyma
1 evőkanál darált pirospaprika
só, bors
Elkészítés:
Meghámozom és...
—————
Zöldséges pulyka sütőbe sütve
Darált húsokból sok minden finomat lehet elkészíteni. Elsőként mindenkinek eszébe jut a jó öreg fasírt. Én is szeretem, de az hogy hosszú perceken át kell állni a serpenyő fölött, a sütés után pedig minden tocsog az olajtól, elrettentő tény számomra. Így aztán kipróbáltam ezt az egész „fasírt...
—————
Tételek: 1 - 32 ból 32